Projecten

Op deze pagina praat ik je regelmatig bij over de nieuwe projecten waar ik NU aan werk. Momenteel zijn dat het opzetten van een tweedaagse conferentie voor de theatersector onder de noemer NTF  PRO, het verder ontwikkelen van Nieuwe Grond tot een zelfstandig evenement en de verdere uitwerking van enkele geheel nieuwe concepten.

Daarnaast doe ik  af en toe vrijwilligerswerk:

Voor het 25 jarig jubileum van de Stichting Leven in Aandacht werk ik aan de organisatie van een seminar op 3 mei 2020 in de Posthoornkerk in Amsterdam, in aanwezigheid van de Monastics van Plum Village, onder de titel Radical Mindfulness: Zen Teachings for Challenging Times.

Hier spreken onder meer Sister True Dedication, Tom Hannes en Judith Sudhölter. Daarnaast vertonen we de documentaire The Way Out  van Wouter Verhoeven.

Sister True Dedication is een Britse monastieke discipel van Zenmeester Thich Nhat Hanh. De klimaatcrisis is voor haar een zeer urgent thema. Sister True Dedication woont momenteel in Plum Village Practice Center in het zuidwesten van Frankrijk met de gemeenschap van meer dan 200 monniken en nonnen. Samen delen ze de leer en mindfulness-praktijken van Thich Nhat Hanh met bezoekers van over de hele wereld.

Tom Hannes is boeddhistisch meditatieleraar, theatermaker en coach. Hij was lange tijd zen monnik en woont momenteel met zijn gezin in Antwerpen, waar hij een therapeutische praktijk heeft. Hij is de auteur van o.a. Zen of het konijn in ons brein en De vijf gezichten van angst. Recentelijk verscheen Leven in het Nu, een filosofische zoektocht, bij uitgeverij Polis.

Judith Sudhölter is freelance journalist- onderzoeker en boeddhist. Ze specialiseert zich in thema’s als hedendaagse religie en spiritualiteit, duurzaamheid en diversiteit. Voor het online platform Bodhi schrijft ze o.a. over sociaal-geëngageerd boeddhisme.

The Way Out is een documentaire van Wouter Verhoeven, een coproductie tussen KRO-NCRV en Ever Mind Media. In The Way Out volgen we twee jonge mensen, een Braziliaanse bankier en een Britse activist, tijdens een stressvolle periode in hun leven. Lukt het hen de aarde te redden – om te beginnen in zichzelf? De documentaire wordt vertoond in bioscoop The Movies op de Haarlemmerdijk, niet ver van de Posthoornkerk. Filmmaker Wouter Verhoeven is deze dag zelf aanwezig.

A garden of hope: Sister True Dedication about Mother Earth

Daarnaast werk ik aan de nieuwe editie van het Nederlands Theater Festival.

gezag