Concepten

Als Senior Creative ontwerp en produceer ik festivals, evenementen, culturele projecten en creatieve concepten voor een groot publiek en soms ook voor een kleine, meer gespecialiseerde doelgroep. Van poëziefestivals tot conferenties over landschapskunst, van het Nederlands Theater Festival tot Nieuwe Grond: ik ben altijd bezig met het bedenken en uitvoeren van grote en kleine plannen en het formuleren van radicale voorstellen voor positieve verandering. Dat doe ik voor opdrachtgevers maar ook autonoom. Alleen of samen met andere ervaren professionals waar ik graag mee werk.

Het is mijn doel om een aansprekende context te creëren waarin de kunst en de kunstenaar kunnen gedijen en het publiek zich thuis, uitgenodigd en geïnspireerd voelt. Mijn blikveld als curator en samensteller is interdisciplinair en internationaal.

Festivals zijn al mijn hele werkende leven mijn ‘ding’.  De combinatie van feestelijkheid, verdieping en verbeelding is mijn leidmotief. Festivals zijn bovendien een uitstekend platform voor vernieuwing en het  experimenteren met nieuwe uitgaansconcepten.

In Leeuwarden verzorgde ik de internationale theaterprogrammering in Stadsschouwburg De Harmonie in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018, waar we nieuw, internationaal theateraanbod onder de aandacht brachten van een breed publiek tussen de 6 en 96 jaar.

Momenteel werk ik aan een aantal nieuwe projecten, waaronder Get Happy en Nieuwe Grond 2.0. Nieuwsgierig? Volg mijn berichten.

Klik hier voor mijn advieswerk. De blogs die ik schreef in de periode 2013 tot afgelopen zomer vind je hier.

tf-annavankooij-3425