Eén doel, één verhaal

De theatersector worstelt met de behartiging van de eigen belangen. Daar is de theaterwereld niet de enige in. Belangenorganisaties zijn in deze mondiale transitiefase alom aan het moderniseren. Gelukkig maar. Moderniseren is wat mij betreft vooral: vereenvoudigingen. Wat dat betreft is de recente filmlobby een inspiratie. Het geheim? Per keer wordt er één belang aangepakt. Geen ingewikkelde constructies maar een enkel helder doel per keer vaststellen en met één gezamenlijk verhaal naar buiten treden. Op zich al moeilijk genoeg. Zo kreeg de Nederlandse film een rijksinvestering van 20 miljoen extra geregeld. Eén doel, één verhaal, één strategie. Eén stap per keer.

Het ligt geheel in lijn met het boekje ‘Kaizen in business’ van Robert Maurer;  het nemen van steeds een kleine overzichtelijke stap is de manier om grote veranderingen teweeg te brengen.

Op het to do lijstje mag wat mij betreft alvast: één nationale theateraccount voor de theaterbezoeker. Ik heb er zelf momenteel een stuk of twaalf verspreid door het land om mijn kaarten te kunnen bestellen, terwijl ik de wachtwoorden niet meer weet… En… kunnen de Podium Cadeaukaart en de Nationale Entertainmentcard niet fuseren?