Artistic Edge

Het vorig jaar verschenen boekje The Artistic Edge van Lisa Phillips is een sterk pleidooi voor cultuureducatie. Het maakt aannemelijk dat kunstonderwijs behalve je creativiteit ook je zelfvertrouwen, probleemoplossend vermogen, verbeeldingskracht, communicatievaardigheden, empathie, verantwoordelijkheidsgevoel en aanpassingsvermogen bevordert. Kinderen en scholieren die kunstonderwijs hebben gehad blijken, eenmaal volwassen, innovatievere werknemers te zijn. Logisch, zou je denken. Sponsoring van kunstonderwijs door het bedrijfsleven is in een land dat zo graag een leading innovatieland wil zijn dan ook helemaal geen rare gedachte, of misschien zelfs wel een heel goed idee: cultuureducatie dient immers een direct economisch belang. Nog los van al die andere prachtige bijkomende voordelen voor onze opgroeiende medemens. Meer info over The Artistic Edge? http://www.theartisticedge.ca